<div style='color: #000;'>Voedselbank Haaglanden</div><div style='color: #d9782d;'>deelt wekelijks pakketten uit</div> <div style='color: #000;'>Vele vrijwilligers</div><div style='color: #d9782d;'>zetten zich in</div> <div style='color: #000;'>Verse groenten erg gewild</div><div style='color: #d9782d;'>bij de voedselbanken</div> <div style='color: #000;'>Minder dan 0,5 % van verspild voedsel</div><div style='color: #d9782d;'>bereikt ons</div> <a href='http://voedselbankennederland.nl/nl/voedselveiligheid.html'><div style='color: #000;'>Voedselveiligheid</div><div style='color: #d9782d;'>speerpunt</div><div style='color: #d9782d;'>in strategie</div></a> <div style='color: #000;'>Wij hengelen graag</div><div style='color: #d9782d;'>naar vis.</div><div style='color: #d9782d;'>Wie bijt?</div> <div style='color: #000;'>Boter, kaas en eieren </div><div style='color: #d9782d;'>meer dan welkom</div> <div style='color: #000;'>Ambassadeur René Froger</div><div style='color: #d9782d;'>helpt in strijd tegen armoede</div> <div style='color: #000;'>Postcode Loterij steunt </div><div style='color: #d9782d;'>de voedselbanken</div>

Veel gestelde vragen - BELANGSTELLENDEN

Neemt de voedselbank ook kleding, speelgoed e.d. aan voor de pakketten?

Kleding en speelgoed wordt niet door Voedselbank Haaglanden ingezameld en verdeeld. Gelukkig zijn er enkele uitdeelpunten die naast voedselpakketten ook kleding en speelgoed uitdelen.

Hoe garandeert de voedselbank de privacy?

De voedselbank houdt niét de inkomensgegevens bij van die mensen. 
Voor de zorgvuldige behandeling van naam- en adresgegevens heeft de Voedselbank de privacy hoog in het vaandel.


Veel gestelde vragen - INSTANTIES

Wanneer en waar worden de pakketten uitgedeeld?

Adres: Boomaweg 101 2553 EB Den Haag
E: info@voedselbankhaaglanden.nl
T: 0174-212000
Lees hier de informatie over alle uitgiftenpunten en ophaaltijden

Kan de voedselbank ook helpen met schulden?

Nee, dat doet de voedselbank niet.


Veel gestelde vragen - AFNEMERS

Is het voedsel dat in de pakketten zit niet over de uiterste houdbaarheidsdatum en/of is het nog wel te eten?

Wij houden ons beslist aan de regels en al het voedsel dat via de voedselbank verdeeld wordt voldoet aan de wettelijke kwaliteitscriteria, dus ook aan de houdbaarheidscriteria zoals de leverancier aan ons heeft doorgegeven en/of de Voedsel en Warenautoriteit ons voorschrijft.

Waar moet ik het voedselpakket ophalen?

Heeft u recht op een voedselpakket, dan kunt u uw pakket wekelijks afhalen.

Adres: Boomaweg 101, 2553 EB Den Haag

Lees hier de informatie over alle uitgiftenpunten en ophaaltijden

Hoe lang krijg ik het voedselpakket?

Zodra uw voedselpakketaanvraag door de Voedselbank is toegekend, heeft uw huishouden maximaal 3 maanden een voedselpakket. Indien nodig, kunt in aanmerking komen voor verlenging van voedselhulp. Dit kan alleen door een verlenging bij uw doorverwijzende instantie aan te vragen.

Uw financiële situatie wordt dan opnieuw bekeken.


Veel gestelde vragen - LEVERANCIERS & DONATEURS

Waarom laten we het verstrekken van voedselpakketten niet aan de overheid over?

Politici vinden het verstrekken van voedsel geen overheidstaak, maar een taak voor kerken, maatschappelijke instellingen, buren e.d..

Welke instanties verrichten de intake?

De aanvragen voor een voedselpakket worden in principe alleen gedaan door o.a. maatschappelijk werk, sociale raadslieden, bureau schuldhulpverlening, diaconie van een kerk enz. Personen kunnen zich in principe niet rechtstreeks aanmelden, dit om er zeker van te zijn, dat er ook structureel aan de probleemsituatie gewerkt wordt en om er voor te zorgen dat de pakketten bij de echte noodgevallen terechtkomen.

Informatie over aanmelden cliënten: 06-10944095 (ma t/m do van 10 - 12 uur)

Lees hier meer informatie.

Waar kan ik voedsel doneren?

Dat kan om kleine of grote hoeveelheden gaan, op incidentele of regelmatige basis. De enige voorwaarde die wij stellen is, dat de goederen kwalitatief nog goed zijn en dat de uiterste houdbaarheidsdatum nog niet is verstreken.

Lees hier meer informatie.